Bijscholing "Boekhouden op maat van je sportclub: demosessie"

Inhoud bijscholing

Deze sessie bestaat uit een theoretisch luik en een demosessie. In het eerste deel komen de wettelijke verplichtingen voor sportclubs op boekhoudkundig vlak aan bod. Ook de btw-wetgeving wordt hierbij kort aangehaald. In het tweede deel worden het Excelprogramma en Online Boekhoudprogramma van het Dynamo Project gedemonstreerd. Na de bijscholing kan je bij interesse vrijblijvend een testlogin aanvragen voor de boekhoudtools.

Ter info: er bestaat van deze opleiding ook een interactieve sessie.

Doelpubliek

Sportclubs die meer informatie willen over wetgeving rond vereenvoudigd boekhouden en/of op zoek zijn naar een boekhoudprogramma op maat. Dit kunnen zowel kleine vzw’s als feitelijke verenigingen zijn. Zowel niet btw-plichtige, vrijgestelde, gemengd btw-plichtige als volledig btw-plichtige clubs zijn welkom. Ben je niet zeker onder welke groep jouw club valt, dan kan deze bijscholing deze vraag misschien beantwoorden.

Deze sessie is voornamelijk gericht op sportclubbestuurders die nog weinig of geen ervaring hebben met het voeren van een vereenvoudigde boekhouding, maar ook clubs die graag nog eens een opfrissing wensen zijn welkom. Club-specifieke vragen kunnen niet besproken worden; hiervoor verwijzen we graag naar onze helpdesk of maatbegeleiding.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze). Clubs die geen btw-boekhouding voeren kunnen de bijscholing na 2,5 uur verlaten, want in het laatste half uur wordt namelijk dieper ingegaan op de btw-administratie.

Min aantal deelnemers

Streefcijfer: 20 deelnemers. Absoluut minimum: 15 deelnemers.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer, scherm voor de docent.
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst en catering.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.