Bijscholing "Boekhouden op maat van je sportclub"

Inhoud bijscholing

Deze opleiding is geschikt voor sportclubs die meer informatie willen over wetgeving rond vereenvoudigd boekhouden. Dit kunnen zowel kleine vzw’s als feitelijke verenigingen zijn. Kleine vzw’s moeten nl. minstens een vereenvoudigde boekhouding voeren. Sportclubs die feitelijke vereniging zijn, moeten natuurlijk ook een zicht hebben op de financiële toestand van de club. Tijdens deze bijscholing komen de wettelijke verplichtingen voor sportclubs op boekhoudkundig vlak aan bod. Ook de btw-wetgeving halen we kort aan. Het Excelprogramma en andere mogelijke programma's worden overlopen zodat je hiermee praktisch aan de slag kan gaan.

Doelpubliek

Sportclubs die de vereenvoudigde boekhouding voor een kleine vzw of feitelijke vereniging voeren en eventueel btw-plichtig zijn. In deze sessie worden de Excel-tool van het Dynamo Project en enkele andere mogelijke boekhoudprogramma's kort toegelicht.

Deze sessie is voornamelijk gericht op sportclubbestuurders die nog weinig of geen ervaring hebben met het voeren van een vereenvoudigde boekhouding. Als je als huidige gebruiker nog met vragen zit ben je zeker ook welkom, maar in dit geval is een maatbegeleiding of telefonische bespreking misschien een betere optie.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 2,5 uur (inclusief pauze). Clubs die geen btw-boekhouding voeren kunnen de bijscholing na 2 uur verlaten, want in het laatste half uur wordt namelijk dieper ingegaan op de btw-administratie.

Webinar

Deze opleiding is ook mogelijk als webinar. Dan duurt de sessie ongeveer 1,5 uur.

Min aantal deelnemers

Absoluut minimum: 10 deelnemers.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer (inclusief lange HDMI kabel), scherm voor de docent.
  • Internetverbinding voor alle pc’s
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst en catering.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.