Bijscholing "Boekhouden op maat van je sportclub: interactieve sessie"

Inhoud bijscholing

Deze sessie bestaat uit een klein theoretisch luik en een praktisch gedeelte. In het eerste deel komen de wettelijke verplichtingen van een kleine vzw op boekhoudkundig vlak zeer kort aan bod, in het tweede deel wordt gewerkt met het Excelprogramma en Online Boekhoudprogramma van het Dynamo Project. In deze interactieve sessie leer je eenvoudig hoe je de boekhouding van je sportclub kunt bijhouden. Aan de hand van een vrijblijvende testlogin overlopen we het programma. Ook na de bijscholing kan je met de testlogin nog even verder aan de slag.

Ter info: er bestaat van deze opleiding ook een demosessie.

Doelpubliek

Sportclubs die de vereenvoudigde boekhouding voor een kleine vzw of feitelijke vereniging voeren en eventueel btw-plichtig zijn. In deze sessie wordt gebruik gemaakt van de Excel-tool en het Online Boekhoudprogramma van het Dynamo Project.

Deze sessie is voornamelijk gericht op sportclubbestuurders die nog weinig of geen ervaring hebben met het voeren van een vereenvoudigde boekhouding. Als je als huidige gebruiker nog met vragen zit ben je zeker ook welkom, maar in dit geval is een maatbegeleiding of telefonische bespreking misschien een betere optie.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 2,5 uur (inclusief pauze). Clubs die geen btw-boekhouding voeren kunnen de bijscholing na 2 uur verlaten, want in het laatste half uur wordt namelijk dieper ingegaan op de btw-administratie.

Min aantal deelnemers

Absoluut minimum: 10 deelnemers. Maximum: 20 deelnemers.

Praktisch

  • PC - lokaal met 20 pc’s voor de deelnemers, 1 pc en beamer, scherm voor de docent. Laat de deelnemers zeker zelf geen laptop of tablet meebrengen; de lesgever voorziet tijdens de bijscholing namelijk géén tijd om in te gaan op technische problemen met het toestel of de internetverbinding.
  • Internetverbinding voor alle pc’s
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst en catering.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.