Bijscholing "De funfactor van vrijwilligerswerk"

Inhoud bijscholing

Enthousiaste, gedreven vrijwilligers met veel goesting, daar zijn we allen naar op zoek, toch? Maar hoe is het met de goesting van de bestaande vrijwilligers gesteld? "Een goed draaiende club is een club waar het leuk is om aan vrijwilligerswerk te doen?" Akkoord of niet akkoord? Kunnen we doen wat we willen doen, op een leuke en ontspannen manier? Of is de nood zo hoog dat we zaken móéten doen om alles rond te krijgen? Kijken we binnen onze club vooral naar de resultaten of ook naar de funfactor? Vragen we aan vrijwilligers na hun opdracht ‘is alles gelukt?’ of ‘was het leuk?’? Kortom, focussen we vooral op de taken en de opdrachten of op het plezier? Is hard werken en plezier beleven combineerbaar?

In elk geval, tevreden en gelukkige vrijwilligers leveren betere prestaties. Eigen inzichten koppelen we aan een aantal frisse kaders: customer delight, het trip-advisor-tijdperk, de evolutie van goesting…

Wie reeds de bijscholing “Inleiding tot het begeleidingstraject: Een vrijwilligersvriendelijke sportclub” gevolgd heeft, zal bepaalde punten zien terugkomen in deze opleiding. Wil je graag meer info over de wetgeving rond vrijwilligers, dan volg je best de opleiding "Vzw- en vrijwilligerswetgeving".

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze).

Webinar

Deze opleiding kan ook online doorgaan. De sessie duurt dan ongeveer 2 uur.

Aantal deelnemers

Streefcijfer: 20 deelnemers. Absoluut minimum: 15 deelnemers.

Maximaal 25 deelnemers indien interactie gewenst.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer, scherm en flipchart voor de docent.
  • Zaal voor capaciteit van minstens 30 personen (geen maximum aantal deelnemers) in café-opstelling (tafels voor 4 deelnemers kris-kras door de zaal).
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst, catering en afdrukken aangeleverd lesmateriaal.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.