Bijscholing "Omgaan met diversiteit in je sportclub: 10 tips"

Inhoud bijscholing

Onze samenleving wordt steeds gekleurder. In Vlaanderen zijn gemiddeld 20,5 % van de inwoners mensen met een andere herkomst. Dat zie je ook in vele sportclubs. Andere clubs blijven dan weer opvallend wit.

In de interactieve vorming "Omgaan met diversiteit in je sportclub: 10 tips” staan we op een leerrijke en heel concrete manier stil bij uitdagingen die deze diversiteit met zich meebrengt. Hoe bereik je meer gekleurd talent? Welke drempels maken de stap naar je club moeilijk? Met wie kan je samenwerken hierrond? Hoe ga je om met anderstaligheid en culturele verschillen? Allemaal belangrijke vragen die aan bod komen en waarover je kan leren in interactie met andere clubs.

Een medewerker van het Agentschap Integratie en Inburgering geeft je 10 concrete tips mee die je kan toepassen in je club.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze).

Min aantal deelnemers

Streefcijfer: 20 deelnemers. Absoluut minimum: 15 deelnemers

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer, scherm voor de docent.
  • Zaal voor capaciteit van minstens 30 personen (geen maximum aantal deelnemers).
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst, catering en afdrukken aangeleverd lesmateriaal.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.