Bijscholing "Werken met Google Drive & Google Team Drive"

Inhoud bijscholing

Google Drive is de verzamelnaam voor een aantal gratis online toepassingen van Google. Via een Google-account krijg je immers een aantal zeer handige tools ter beschikking die je zowel privé als zakelijk heel goed kan gebruiken, mits je de functionaliteiten ervan onder de knie hebt. Tijdens deze vorming leer je de verschillende tools kennen en ga je er meteen mee aan de slag!

We laten je onder meer zien hoe je documenten of rekenbladen kan uploaden en aanmaken, maar ook hoe je makkelijk een online inschrijvingsformulier opmaakt en de inschrijvingen verwerkt. Dankzij Google Drive kan je niet alleen overal aan je bestanden, maar kan je ze ook nog eens delen met anderen of er samen aan werken. Daarnaast bekijken we ook een aantal handige add-ons en laten we je zien hoe je een agenda deelt.

Met Google Team Drive werk je met een team van medewerkers in een besloten, veilige groep. Welke toegangsrechten hebben bestuurders, nieuwkomers of tijdelijke teamleden? In Team Drives kan je deze zaken op teamniveau specifiëren naar gelang de behoeften en de werkwijze van het team.

Deze vorming vereist geen voorkennis en is erg praktisch gericht.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze).

Webinar

Deze opleiding kan ook online doorgaan. De sessie duurt dan ongeveer 1 uur.

Min aantal deelnemers

Maximum: 25 deelnemers. Absoluut minimum: 10 deelnemers.

Indien online: maximaal 15 deelnemers.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer (met HDMI aansluiting), scherm voor de docent en internetverbinding.
  • De lesgever zorgt (indien nodig) voor een Google-account voor elke deelnemer.
  • Internetverbinding voor alle pc’s
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst, catering en afdrukken aangeleverd lesmateriaal.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.