Bijscholing "Werken met Google Formulieren"

Inhoud bijscholing

Google Drive is de verzamelnaam voor een aantal gratis online toepassingen van Google. Via een Google-account krijg je immers een aantal zeer handige tools ter beschikking die je zowel privé als zakelijk heel goed kan gebruiken, mits je de functionaliteiten ervan onder de knie hebt. Tijdens deze vorming leer je de tool Google Formulieren beter kennen en ga je er meteen mee aan de slag!

We laten je onder meer zien hoe je een online inschrijvingsformulier opmaakt en de inschrijvingen verwerkt. We bekijken de verschillende vraagtypes, hoe je een Google Formulier publiceert en laat invullen en hoe je daarna de antwoorden op het Google Formulier raadpleegt (zowel individuele antwoorden als het totaaloverzicht). Je ontwerpt tijdens deze sessie zelf een Google Formulier en koppelt het aan een spreadsheet (Excel). Je leert een formulier uitschakelen (of resetten) en samenwerken met een collega aan hetzelfde formulier.

In het tweede deel van de workshop leer je secties maken om respondenten te sturen op basis van zijn/haar antwoorden. Je leert ook werken met gegevensvalidatie (voorwaarden stellen aan gegeven antwoorden, bijvoorbeeld het verplicht invoeren van e-mailadres).
Ook het sturen van automatisch gepersonaliseerde e-mails naar respondenten komt in deze vorming aan bod.

Deze vorming vereist geen voorkennis en is erg praktisch gericht.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze).

Webinar

Deze opleiding kan ook online doorgaan. De sessie duurt dan ongeveer 1 uur.

Min aantal deelnemers

Maximum: 25 deelnemers. Absoluut minimum: 10 deelnemers.

Indien online: maximaal 15 deelnemers.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer (met HDMI aansluiting), scherm voor de docent en internetverbinding.
  • De lesgever zorgt (indien nodig) voor een Google-account voor elke deelnemer.
  • Internetverbinding voor alle pc’s
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst, catering en afdrukken aangeleverd lesmateriaal.
  • De aanvrager zorgt voor de promotie van de bijscholing en ontvangst van het inschrijvingsgeld.
  • Inschrijvingen kunnen via een online inschrijvingsformulier op de site van het Dynamo Project verlopen (de aanvrager krijgt een bevestiging van iedere inschrijving).
  • Dynamo Project factureert totaalbedrag naar de aanvrager.
  • Voorafgaand aan de bijscholing wordt in overleg besproken wie de herinneringsmail verstuurt naar de deelnemers. Achteraf verstuurt het Dynamo Project naar de aanwezigen een mail met o.a. een link naar een evaluatieformulier en info over het attest van deelname.

Kostprijs

De uiteindelijke kostprijs voor de bijscholing wordt berekend op basis van het aantal aanwezigen en de deelnameprijs die geldt per persoon. Die tarieven vind je hier.