Infosessie "Basisprincipes in het werken met vrijwilligers" - Dilbeek - 17/12/2018

Deze infosessie wordt door Dynamo Project gegeven op het 2de Sportcafé van de gemeente Dilbeek Deze sessie is enkel toegankelijk voor sportclubbestuurders uit Dilbeek. Wil je graag zelf een infosessie over het onderwerp volgen? Neem dan contact op met je sportfederatie of je sportdienst en vraag hen het onderwerp bij ons aan te vragen.

Datum: 
maandag 17 december 2018
Tijdstip: 
20:15 tot 21:45
Locatie: 
Dilbeek
Provincie: 
Vlaams-Brabant
Dynamo thema: 
Vrijwilligers
Programma: 

De perceptie leeft dat mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. De waarheid ligt eerder in de realiteit dat er anno 2017 een enorm vrijetijdsaanbod is, waarvan vrijwilligerswerk een onderdeel is. Dat vrijwilligerswerk op zich is de voorbije decennia steeds gegroeid en vertakt. De maatschappelijke realiteit is veranderd en het engagement van de vrijwilliger is dat zeker ook.

Clubs die vrijwilligers willen aantrekken (en willen behouden) moeten meer dan ooit nadenken over de wijze waarop zij dit op een hedendaagse wijze vorm willen geven. Vrijwilligers zijn niet langer mensen die we één keer binnenhalen en voor jaren behouden. Eens er vrijwilligers zijn, moet je met hen aan de slag om hen te laten genieten van je club.

In deze infosessie nemen we je mee in de kijk op hedendaags vrijwillig engagement en nodigen we je uit om jouw geloof en goesting in het vrijwilligerswerk te nog te versterken. We willen je laten proeven de mogelijkheden om gedreven mensen te worden binnen een aantrekkelijke organisatie, met aandacht voor de behoeften van elk individu.