Infosessie "Wat is de meerwaarde van sociale media voor je sportclub?" - Steenhuffel - 06/10/2018

Deze infosessie wordt door Dynamo Project gegegven op de Algemene Vergadering van Wandelsport Vlaanderen vzw en is daardoor enkel toegankelijk voor leden van verenigingen, aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw. Wil je graag zelf een infosessie over het onderwerp volgen? Neem dan contact op met je sportfederatie of je sportdienst en vraag hen het onderwerp bij ons aan te vragen.

Datum: 
zaterdag 06 oktober 2018
Tijdstip: 
10:00 tot 11:00
Locatie: 
Steenhuffel
Provincie: 
Vlaams-Brabant
Dynamo thema: 
Communicatie
Programma: 

Het wereldwijde web is ondertussen een volgroeide twintiger. En vandaag zijn zo goed als alle sportclubs en hun leden aanwezig en actief op minstens één sociaal platform: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat… De voordelen zijn gekend: sociale media vormen misschien wel het interessantste onderdeel in de communicatiestrategie van je sportclub; niet alleen voor externe visibiliteit, maar ook voor interne communicatie.

Zo kan je sportclub via sociale media potentiële leden en vrijwilligers bereiken, interessante informatie van andere organisaties opvolgen en delen en de reeds bestaande communicatiekanalen versterken. Het kan zelfs je sponsorinkomsten beïnvloeden! Actief zijn op sociale media vergt natuurlijk wel inspanningen van je sportclub, maar nog belangrijker is dat je het juist inzet. Je wilt je inspanningen uiteraard beloond zien.

Het grote misverstand is dat sociale media onze manier van communiceren drastisch heeft veranderd. Maar niets is minder waar: het is na de magazines, telefoon, tv, fax en e-mail gewoon de volgende tool waarmee we communiceren. Dus wat betekent sociale media anno 2016? In deze sessie krijg je inzicht in het sociale media landschap en leer je vooral hoe Facebook een sterke meerwaarde is voor je sportclub.

In deze sessie krijg je een zicht op de meerwaarde van sociale media, en in het bijzonder Facebook, voor je club.