Sociale media voor je sportclub – Starten met Facebook - Bilzen - 16/03/2017

In samenwerking met de sportdienst van Bilzen
(contact: sportdienst@bilzen.be of 089 51 95 19)

Datum: 
donderdag 16 maart 2017
Tijdstip: 
19:00 tot 22:00
Locatie: 
Bilzen
Provincie: 
Limburg
Dynamo thema: 
Communicatie
Programma: 

Het wereldwijde web is ondertussen een volgroeide twintiger. En vandaag zijn zo goed als alle sportclubs en hun leden aanwezig en actief op minstens één sociaal platform: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat… De voordelen zijn gekend: sociale media vormen misschien wel het interessantste onderdeel in de communicatiestrategie van je sportclub; niet alleen voor externe visibiliteit, maar ook voor interne communicatie.

Zo kan je sportclub via sociale media potentiële leden en vrijwilligers bereiken, interessante informatie van andere organisaties opvolgen en delen en de reeds bestaande communicatiekanalen versterken. Het kan zelfs je sponsorinkomsten beïnvloeden! Actief zijn op sociale media vergt natuurlijk wel inspanningen van je sportclub, maar nog belangrijker is dat je het juist inzet. Je wilt je inspanningen uiteraard beloond zien.

Sociale media hebben ervoor gezorgd dat je transparanter (iedereen leest mee) en relevanter (het succes van de boodschap hangt af van het al dan niet verder delen door de lezers) moet communiceren. In deze bijscholing krijg je inzicht in het sociale media landschap en leer je vooral hoe Facebook een sterke meerwaarde is voor je sportclub.

Deze sessie is ideaal voor jou als je overtuigd bent dat sociale media een belangrijk deel van je communicatie- en marketingaanpak is of moet zijn.

Je krijgt een antwoord op volgende vragen:

  • Welke sociale media bestaan er?
  • Wat is de grote meerwaarde van Facebook voor mijn club?
  • Wat is een Facebookpagina?
  • Hoe maak je een pagina op Facebook aan?
  • Hoe start je met Facebook?

Er wordt voor elke deelnemer een pc voorzien, zodat je tijdens de sessie aan de slag kan.

Locatie en wegbeschrijving: 

Lokaal Dienstencentrum De Wijzer

Eikenlaan 24
3740 Bilzen

Standaardtarief

Sportclubbestuurder erkende federatie: 
12.50 €
Medewerker erkende federatie: 
12.50 €
Sportclubbestuurder niet-erkende federatie: 
30.00 €
Medewerker niet erkende federatie: 
30.00 €
Ambtenaar: 
20.00 €
Onderwijs: 
20.00 €
Andere: 
30.00 €
Momenteel is het inschrijvingsformulier niet zichtbaar. Daarvoor moet je ingelogd zijn. Heb je al een login? Ga dan naar de loginpagina. Heb je nog geen login, registreer je dan eerst. Eenmaal je ingelogd bent verschijnt hieronder het formulier waarmee je kunt inschrijven voor deze bijscholing.