De campagne 'Herlaad jouw sportclub.be' werd twee weken geleden gelanceerd. Meer dan 600 sportclubs vulden op de website de clubscan in. Het idee was om de pijnpunten in kaart te brengen en van hieruit ons actieplan verder te verfijnen. Alleen zo kunnen we de meest geschikte oplossingen bedenken, de beste tools aanreiken en de meest succesvolle trajecten uitstippelen. Wij maken al even de stand op.
24 enthousiaste professionals starten de opleiding sportclubondersteuning. Wie weet kom je ze binnenkort ook in jouw sportclub tegen?
Ben je een vzw? Dan ben je verplicht om jaarlijks alle informatie in het UBO-register te bevestigen. De deadline is 31 augustus 2021.
Baat jouw sportclub een kantine uit? Maak dan binnenkort gebruik van de extra steunmaatregel voor de horeca. Het verlaagde tarief van 6 procent is opnieuw van toepassing.
Als je btw-plichtige omzet in 2020 lager was dan 25.000 euro kan je gebruik maken van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. Hiervoor breng je de btw-administratie op de hoogte voor 10 juni 2021. Zo wordt je club vanaf 1 juli vrijgesteld van de meeste btw-verplichtingen.
Kwam je sportclub in het nieuws? Is één van je trainers geïnterviewd door een journalist? Heel logisch dat je het verschenen artikel ook wil delen op je website of sociale media. Heel belangrijk: hou je aan de auteurswet! Want een artikel zomaar copy-pasten of een printscreen online plaatsen is illegaal.
Update 26 april 2021 – Op basis van de beslissingen door het Overlegcomité van 14 april 2021, blijven de meeste coronamaatregelen voor sport ook na 26 april nog dezelfde. Enkel voor personen vanaf 19 jaar, wordt het toegelaten maximum aantal personen in een sportgroep verhoogd van 4 naar 10 vanaf 26 april, ten gevolge van de aanpassingen in het samenscholingsverbod. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is. Tijdens het OC van 14 april werd, onder voorbehoud, ook een voorzichtig
Het team sportclubondersteuning breidt uit. Deze week startte Maxime Baert als planner clubondersteuning bij de Vlaamse Sportfederatie.
Ontvang jij soms antwoorden waarbij de boodschap enkel bedoeld is voor de oorspronkelijke afzender? Merk je dat alle bestemmelingen plots op de hoogte zijn van jouw privé e-mailadres? Via deze tip zorg je zelf voor een veilige verzending zonder ongemakken!
Je kan als sportfederatie of sportclub nog tot 20 mei om 17u een projectvoorstel indienen om EU-subsidies te krijgen. De projectoproep en de definitieve programmagids Erasmus+ Sport 2021-2027 werden vorige week bekendgemaakt.
De minister van Financiën bereidt een aantal nieuwe ondersteuningsmaatregelen voor als gevolg van de COVID-19 pandemie. In afwachting van het Koninklijk Besluit zetten we 5 maatregelen op een rijtje. Een opvallende nieuwkomer is een belastingvermindering voor verhuurders die de huur voor leegstaande sportaccommodatie kwijtschelden.
Nog niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen beide tewerkstellingsmogelijkheden? Je vindt het in onderstaand schema. Het maakt de verschillen tussen verenigingswerk en vrijwilligerswerk zichtbaar.
Juridische documenten. Complex maar noodzakelijk. De basis van je sportclub moet goed zitten. Het opstellen van een intern reglement of overeenkomst is vaak een lastig karwei voor een bestuur. Wij helpen je graag op weg met onze modeldocumenten.
Op basis van het ministerieel besluit van 7 maart 2021 zijn dit de basisregels voor sportactiviteiten vanaf 8 maart. We volgen de nieuwe informatie vanuit het federale niveau (federale FAQ) op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is.
18.000 sportclubs verwachten duidelijkheid wanneer ze kunnen heropstarten en of sportkampen kunnen met Pasen