Extra (corona)middelen op komst om sportclubs te ondersteunen

Positief nieuws in deze moeilijke periode. Vlaams minister van Sport Ben Weyts trekt extra middelen uit om sportclubs te ondersteunen bij de corona-uitdagingen. 
​​​

"De Vlaamse Overheid trekt extra middelen uit om de sportclubs doorheen de coronacrisis te loodsen. Zo waren er middelen voor lokale sportverenigingen, voor de sportfederaties, mogelijkheden om een lening te krijgen aan aantrekkelijke voorwaarden en een steunpakket uit het coronanoodfonds opdat clubs de heropstart na corona kunnen organiseren. Dat geld gaat naar de begeleiding van sportclubs op financieel, administratief en bestuurlijk vlak." (Bron: Ben Weyts)


Extra begeleiding voor sportclubs

De Vlaamse Sportfederatie zal deze middelen voor extra begeleiding van sportclubs maximaal inzetten om noodlijdende sportclubs er weer bovenop te helpen. Momenteel werken we een plan uit waar we willen inzetten op twee belangrijke uitdagingen waar clubs door de coronapandemie mee te kampen krijgen: in eerste instantie het financieel beleid versterken, en vervolgens de nodige creativiteit aanboren.

1. Het financieel beleid van de sportclubs versterken

Geen inkomsten meer uit de kantine, sponsors die hun engagement pauzeren of beëindigen, eetfestijnen en andere evenementen die niet mogen plaatsvinden... Door het wegvallen van heel wat inkomstenbronnen stevenen veel clubs af op donkerrode cijfers, tijdelijke liquiditeitsproblemen of de nood om inkomstenbronnen te herbekijken.

Financiële begeleiding

2. De creativiteit binnen sportclubs aanmoedigen om het beste uit de club te halen

Hoe blijft je sportclub zich onderscheiden van de andere verenigingen? Hoe ontwikkel je een visie om je clubbeleid op langere termijn uit te werken? Hoe blijft je club betrokkenheid creëren bij al je stakeholders? Dit zijn grote uitdagingen wanneer het sociale weefsel in je club onder druk komt te staan. Blijven verbinden is dé uitdaging. Door de nodige creativiteit aan te boren, ontgin je het beste uit je sportclub en kan je deze uitdagingen wendbaar aangaan.

Nood aan ondersteuning?

Heeft je club interesse in één van deze twee topics? Laat het ons dan nu al weten via dit formulier.

We komen snel bij jullie terug met meer nieuws over concrete ondersteuning in deze onderwerpen via tools groepsmomenten, 1-op-1 begeleiding...