Hoe dien je een btw-aangifte in via de Intervat toepassing?

28/02/2020 - 10:42

Wanneer je sportclub periodiek btw-aangiftes moet indienen, kom je in aanraking met de Intervat toepassing. Om deze toepassing van de overheid te bereiken, geef je best 'Intervat' als term op in een zoekrobot zoals www.google.be. De link naar de toepassing wijzigde reeds in het verleden, zo kom je dus zeker op de juiste pagina terecht.

Voor de btw-aangifte van je sportclub moet je als 'Burger'  inloggen. Je hebt ook de mogelijkheid om in te loggen als 'Onderneming' (nieuwe manier), maar dit is enkel van toepassing in geval van een mandaat. De FOD Financiën heeft alles samengevat in een presentatie.

Het grootste probleem dat gebruikers ervaren bij het inloggen op de Intervat toepassing zijn computer/browser gerelateerde problemen. Moest dit het geval zijn vind je via www.loginhulp.be of op deze pagina meer informatie m.b.t. mogelijke foutmeldingen. Lukt het je met deze informatie nog steeds niet, kan je contact opnemen via info.intervat@minfin.fed.be. Je kan dan printscreens toevoegen van het probleem (in totaal moet je onder 10Mb blijven). Of je kan bellen naar 02 572 57 57.

Om in te loggen heb je twee mogelijkheden, via itsme of met een kaartlezer. Die kan je eventueel via het Dynamo Project hier bestellen. Eens je ingelogd bent, kom je in een keuze menu waar je kan kiezen om de periodieke btw-aangifte in te dienen. Je hebt twee mogelijkheden: 'via schermen' en 'via bestand'. Via bestand houdt in dat je bv. een xml bestand gaat opladen. Omdat de structuur van dit xml bestand soms wijzigt, is de snelste manier vaak om 'via schermen' te werken. Je geeft dan manueel de roosters in, in praktijk gaat het over een beperkt aantal bedragen. Bijvoorbeeld in het Dynamo Project Online Boekhoudprogramma kan je zowel een xml bestand opvragen als een A4 pagina afdrukken met een overzicht van alle roosters.

Gerelateerde bijscholingen en brochures

Fiscaliteit