Hoe gebruik je de audiobibliotheek van YouTube?

18/11/2020 - 15:30

Het gebruik van video's in online communicatie wordt steeds populairder. Hierbij is ook de keuze van de achtergrondmuziek belangrijk. Omwille van de auteursrechten mag je niet zomaar om het even welke muziek gebruiken zonder er toestemming voor te vragen aan de artiest.

Voor dit probleem heeft YouTube een handige oplossing voorzien. Ze hebben een audiobibliotheek ontwikkeld met muziek die specifiek is gemaakt om vrij te gebruiken als achtergrondmuziek.

Om toegang te krijgen tot de audiobibliotheek moet je ingelogd zijn op jouw kanaal. Ga naar de YouTube Studio, hier kan je links in het menu kiezen voor audiobibliotheek. In de kolom "licentietype" kan je zien wat je met de muziek mag doen. In de meeste gevallen zal er hier geen beperking zijn. Je kan eventueel ook liedjes downloaden. 


 

Om nu muziek aan je video toe te voegen ga je in je YouTube Studio naar de video die je wil bewerken en kies je links voor "editor".

Hier klik je onderaan bij de balk van de muziek op de + en dan krijg je de volgende weergave.

Je kiest eenvoudig een nummer en voegt het toe. In de tab "Met ster" kan je tussen je favorieten kiezen. Via de "play-button" (naast de duurtijd van het nummer) zie je welke licentie het nummer heeft.

Wil je meerdere nummers onder één video zetten, dan kan je eenvoudig schuiven met de verschillende muziekbalken om tot het gewenste resultaat te komen. Pas wel op dat je video niet te druk wordt.

Vergeet als laatste stap zeker niet je werk op te slaan. Het kan even duren voor de muziek onder je video staat, controleer het zeker nog even.

 

Communicatie