Wat is Clubgrade?

Word jij ook zo enthousiast van clubs die een duidelijke identiteit hebben en waar de neuzen in dezelfde richting staan? Van clubs die duidelijk klaar zijn voor de toekomst? Van clubs die net dat stapje verder willen gaan?

Dat zijn de clubs waarmee wij aan de slag gaan in dit uniek project. Een project waarbij de club op elk moment de regie in handen heeft. Waar de club bepaalt welke richting gekozen wordt en hoe deze bewandeld wordt. De club, dat wil zeggen niet enkel het bestuur, maar ook de trainers, leden, vrijwilligers, ouders...

Met Clubgrade helpen wij om clubs doorheen dit proces de doelstelling te halen die de club voor ogen heeft. 

Wij helpen hen om ervoor te zorgen dat de club zijn eigen gemaakte plan kan trekken en uitvoeren.

Meer weten?

Dit document beschrijft in een 10-tal pagina’s wat Clubgrade deed in fase 1 (2017-2018) en wat er zal gebeuren in fase 2 (2018-2019).

Vragen?

Neem zeker contact op via clubgrade@vlaamsesportfederatie.be.

Het projectteam

VSF stelde voor dit project een complementair team samen. Koen Vermeulen van Vrijwilligerswerk Werkt brengt in ons team expertise in het begeleiden van strategische veranderingsprocessen rond structuur en cultuur in organisaties. Annemie Rossenbacker en Mark Hongenaert van Levuur zorgen voor kennis in het ontwikkelen en begeleiden van participatieve processen. Binnen de Universiteit Gent versterkt Prof. Annick Willem ons team inzake strategisch beleid en ontwikkeling van organisatiecapaciteit, en stuurt Prof. Leen Haerens de effectmeting van interventies en meting van autonomie-ondersteunend gedrag aan. Tom De Clerck zal als onderzoeker voor UGent het flankerend wetenschappelijke onderzoek voeren. Vanuit VSF volgt Ellen Mallezie Clubgrade op als projectcoördinator, aangestuurd door Pieter Hoof.