Wat met de vergoedingen van de "werknemers" binnen je sportclub?

20/12/2019 - 09:44

Veel sportclubs vergoeden mensen die actief zijn binnen de club. Indien die vergoedingen niet onder de onkostenvergoeding voor vrijwilligers vallen, dan zijn die vergoedingen in principe belastbaar. Je kan als sportclub verschillende soorten profielen tewerkstellen die vergoedingen ontvangen uit sportactiviteiten:

  • Begeleiders
  • Opleiders
  • Scheidsrechters
  • Sportbeoefenaars
  • Trainers

Voor gedetailleerde informatie verwijzen we je graag door naar:

Het Dynamo Project reikt je sportclub ook een bruto-netto calculator aan om de totale loonkost in te schatten van je "werknemer":

Vergoedingen en de fiscale behandeling daarvan is een moeilijk thema. Zo moet je mogelijk rekening houden met het feit of de inkomsten uit sportactiviteiten voor de persoon in kwestie meer bedragen dan het beroepsinkomen, rekening houden met verschuldigde sociale bijdragen of rekening houden met voordelen van alle aard.

Als je graag meer informatie op maat wenst, kan je bij het Dynamo Project een maatbegeleiding aanvragen. Een expert komt dan ter plaatse op de club. Is je sportclub aangesloten bij een erkende federatie, dan kost deze begeleiding 100 euro.

Gerelateerde bijscholingen en brochures

Fiscaliteit