Laatst gewijzigd: 
vrijdag, 20 december, 2019 - 09:39

Welke (commerciële) toepassingen voor fondsenwerving bestaan er voor mijn sportclub?

Veel sportclubs zijn op zoek naar extra middelen om de club te doen draaien. Er bestaan verschillende online toepassingen die daarbij kunnen helpen. Met deze veelgestelde vraag worden de gekende commerciële toepassingen geïnventariseerd. 

Belangrijk: Het Dynamo Project heeft geen invloed op de functionaliteiten, tarieven en dienstverlening van onderstaande toepassingen. Geïnteresseerde sportclubs bekijken dus zelf of een bepaalde toepassing interessant kan zijn voor de werking van hun club.

Koalect

Koalect is een Belgische onderneming dat organisaties toelaat zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een eigen crowdfunding of crowdsourcing platform. Koalect stelt een digitale toolbox ter beschikking die organisaties toelaat hun eigen platform zelf te beheren en zelf campagnes te lanceren. Bovendien trainen ze organisaties ook in het gebruik van de toolbox en hoe erover te communiceren naar hun community.

Meer informatie: www.koalect.com

Sponso

Sponso is een online platform waarop sportclubs de administratie rondom sponsoring efficiënt kunnen beheren. In de tool kan je contacten bewaren, inventariseren welke items gesponsord kunnen worden (met prijs en beschikbaarheid), gestroomlijnd het dossier- of verkoopsysteem beheren, sponsors e-mailen, contractafspraken opvolgen, facturen opmaken en versturen. De agenda, takenlijst en notificaties helpen je te herinneren aan belangrijke afspraken, taken of (verval)termijnen. Dossiers of taken kan je aan elkaar toewijzen. Afhankelijk van de gekozen formule, kan je het platform met 3 of 7 personen gebruiken, en kan je 200 dan wel 1000 contacten of meer bewaren. Via goede administratie en opvolging van sponsors, kan voor meer rendement voor je club zorgen. 

Meer informatie: www.sponso.be

Trooper

Extra middelen nodig voor de clubkas? Meet Trooper. Trooper is een platform waar je online aankopen kan doen bij meer dan 300 webshops, zoals bijvoorbeeld Coolblue, Collect&Go, Booking.com,… De klant betaalt voor deze aankopen exact hetzelfde, maar door de extra klik via Trooper.be, kan je als sportclub een commissie krijgen op het aankoopbedrag. Zo kan je community je club steunen, zonder dat het hen iets extra kost. Aansluiten als club bij Trooper is gratis en kan in enkele kliks via www.trooper.be/inschrijven

Meer informatie: www.trooper.be

*Dit overzicht kende een laatste update in november 2019.

Ken je andere organisaties die relevante tools aanbieden? Wil je een aanpassing in één van bovenstaande tools melden? Of heb je als club ervaringen met één van bovenstaande tools? Breng ons dan zeker op de hoogte via info@dynamoproject.be.

Gerelateerde bijscholingen en brochures

Er zijn momenteel geen bijscholingen gepland rond dit thema.
Subsidies voor je sportclub
Sponsoring voor je sportclub