Infosessie "Basisprincipes in het werken met vrijwilligers"

Inhoud infosessie

De perceptie leeft dat mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. De waarheid ligt eerder in de realiteit dat er vandaag een enorm vrijetijdsaanbod is, waarvan vrijwilligerswerk een onderdeel is. Vrijwillig engagement op zich is de voorbije decennia sterk geëvolueerd. De maatschappelijke realiteit is veranderd en het engagement van de vrijwilliger is dat zeker ook. Voor sportclubs is het een uitdaging om de eigenheid van de bestaande vrijwilligerswerking te vervlechten met de noden van de aankomende vrijwilliger.

Clubs die vrijwilligers willen aantrekken (en willen behouden) moeten meer dan ooit nadenken over de wijze waarop zij dit op een hedendaagse wijze vorm willen geven. Vrijwilligers zijn niet langer mensen die we één keer binnenhalen en voor jaren behouden. Eens er vrijwilligers zijn, moet je met hen aan de slag om hen te laten genieten van je club.

In deze infosessie nemen we je mee in de kijk op hedendaags vrijwillig engagement en nodigen we je uit om jouw geloof en goesting in het vrijwilligerswerk nog te versterken. We willen je laten proeven van de mogelijkheden om gedreven mensen te worden binnen een aantrekkelijke organisatie, met aandacht voor de behoeften van elk individu.

Deze infosessie is ideaal om te programmeren op een AV van de sportraad of de sportfederatie.

Duur

Deze infosessie duurt 1 tot 2 uur.

Min. aantal deelnemers

Minimum: 20 deelnemers.

Praktisch

  • Lokaal met 1 pc en beamer, scherm en flipchart voor de docent.
  • De aanvrager zorgt voor accommodatie, ontvangst en catering.

Kostprijs

Deze infosessie kost 250 euro, ongeacht het aantal deelnemers.