5 tips voor... ledenbinding!

In deze nieuwe rubriek lichten we één van de sessies toe die op een editie van de Dag van de Sportclubbestuurder aan bod kwamen, samengevat aan de hand van vijf tips. Deze maand is het de beurt aan de sessie "Een slimme strategie voor ledenbinding. Verzeker de toekomst van je sportclub". 

Tip 1: Maak gebruik van sociale media in je sportclub én hou deze informatiekanalen up-to-date. Communiceer via je facebookpagina, speel in op actuele thema's. Maak gretig gebruik van beeldmateriaal: neem foto's, maak filmpjes en zet ze op je website, facebook- en twitterpagina. Kortom, maak er een aantrekkelijke communicatiekanalen van die voor je leden waardevol zijn.

Tip 2: Hou rekening met de veeleisende consument van vandaag die houdt van flexibiliteit en onafhankelijkheid. Denk na over de mogelijkheid om leden te laten instappen in de loop van het seizoen, over verschillende momenten in de week waarop de leden kunnen komen sporten, enz. Denk ook na over de timing van de nieuwe inschrijvingen: vlak na het seizoen zorg je ervoor dat mensen enthousiast blijven. 

Tip 3: Geef genoeg aandacht aan een goed trainersbeleid. Je trainer/begeleider heeft een sterke link met je leden. Is die link niet positief, dan vormt dat automatisch een negatieve band met de club.

Tip 4: Denk na over de concurrentiepositie van je sportclub. Op welk manier is jouw club anders? Waarom moeten mensen voor jou club kiezen? Communiceer je sterktes naar je leden! 

Tip 5: Zorg voor interactiviteit onder je leden. Leden die mekaar kennen, zullen zich langer/intenser verbinden met de vereniging.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Je kan de sessie ook volgen op de Dag van de Sportclubbestuurder editie Vlaams Brabant op zaterdag 5 november te Leuven.

Gepost door:
Lien Berton