5 tips... om van je clubmedewerkers een winning team te maken

In deze nieuwe rubriek lichten we één van de sessies toe die op een editie van de Dag van de Sportclubbestuurder aan bod kwamen, samengevat aan de hand van vijf tips. Deze maand is het de beurt aan de sessie "The winning team: verhoog de draagkracht van je sportclub".

Hoe kan je voorkomen dat er interne conflicten ontstaan binnen je sportclub? Hoe maak je van je groep een "winning team", ruimer dan op sportief vlak?

Tip 1: Besteed in je sportclub niet enkel aandacht aan structuur en strategie, maar focus zeker en vooral ook op de "cultuur" van je vereniging!

Tip 2: Zorg dat er empathie is tussen de verschillende entiteiten in je sportclub (bv. trainers, vrijwilligers, bestuurders, leden,..).
Al deze verschillende groepen personen vormen samen je club, dus zorg dat de empathie de lijm is die je vereniging verbindt tot één sterk geheel.

Tip 3: Betrek zoveel mogelijk mensen bij de organisatie en informeer hoe mensen zich voelen, wat er leeft,...
Doordat je de mensen kent en zij jou, zal men meer bereidwilligheid aan de dag leggen om de sportclub vooruit te helpen. Beperk je niet enkel tot de leden, maar denk bv. ook aan het creëren van een band met de ouders. Mensen helpen vaker wanneer ze iemand kennen.

Tip 4: Sta stil bij successen en pak problemen aan.

Tip 5: Wees enthousiast en deel dat met de wereld!

Wil je meer informatie over hoe je dergelijke tips in de praktijk kan omzetten? Volg dan binnenkort zeker een sessie "The winning team: verhoog de draagkracht van je sportclub".

Gepost door:
Lien Berton