Bijscholingen nieuwe privacywetgeving (GDPR)

Op 24 mei 2016 trad een nieuwe Europese wetgeving rond privacy in werking. Deze wetgeving is beter gekend als “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG of ook wel “GDPR” genoemd). Er werd een overgangsperiode van 2 jaar voorzien, waardoor organisaties tot 25 mei 2018 de tijd krijgen om zich aan de nieuwe wetgeving aan te passen. Ook sportclubs zullen actie moeten ondernemen en het Dynamo Project kan daarbij helpen.

Het Dynamo Project organiseert -in samenwerking met Scwitch- begin 2018 bijscholingen rond dit onderwerp. Tijdens deze bijscholing verneem je welke impact deze nieuwe wetgeving heeft op je sportclub. Geen gegoochel met onverstaanbare technische termen, maar wel concrete informatie, een stappenplan en tools op maat van je sportclub.

De bijscholingen vinden plaats op volgende data en locaties:

ProvincieDatumUurGemeenteInschrijven
West-VlaanderenDinsdag 30/119u - 22uBruggeKlik hier
Oost-VlaanderenWoensdag 31/119u - 22uGentKlik hier
AntwerpenDonderdag 1/219u - 22uGrobbendonkKlik hier
LimburgVrijdag 2/219u - 22uGenkKlik hier
Vlaams-BrabantMaandag 5/219u - 22uHerentKlik hier

Neem zeker deel aan één van de bijscholingen. Zo kan je sportclub zich met een minimum aan extra administratie in regel stellen met de nieuwe privacywetgeving. Kan je niet aanwezig zijn? Geen nood: de concrete tools zullen in diezelfde periode ook beschikbaar zijn via de website van het Dynamo Project.

Gepost door: 
Lien Berton