Bijscholingen over het nieuwe verenigingsrecht (vzw) online!

Nu de wetgeving rond Vennootschappen en Verenigingen (WVV) eindelijk door het parlement geraakt is, zullen heel wat organisaties ongetwijfeld met vragen zitten. Dynamo Project organiseert daarom in elke provincie een bijscholing over de gewijzigde vzw-wetgeving.

Inhoud

Is jouw sportclub een feitelijke vereniging? Overweeg je een overstap naar het vzw-statuut, maar vraag je je af welke voor- en/of nadelen dat met zich meebrengt? Of is jouw sportclub al een vzw, maar had je graag wat meer info gekregen over het nieuwe verenigingenrecht? In deze sessie wordt het onderscheid tussen een feitelijke vereniging en een vzw duidelijk gemaakt en komen de oprichting, de formaliteiten en de jaarlijkse verplichtingen voor een vzw aan bod.

Tijdens deze bijscholing wordt de relevante vzw-wetgeving voor sportclubs besproken. Op 28 februari 2019 werd namelijk het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen goedgekeurd in het Parlement. Met ingang van 1 mei 2019 zullen nieuwe vzw’s meteen onder de nieuwe wetgeving vallen. Bestaande vzw’s hebben langer de tijd om zich in regel te stellen (1 januari 2020). Het opmaken of aanpassen van de statuten, het op de hoogte zijn van nieuwe regels rond bestuurdersaansprakelijkheid en de uitbreiding van een ‘vereniging zonder winstoogmerk’ naar een ‘vereniging zonder winstuitkering’ zijn enkele redenen waarom deze bijscholing een must is voor bestuurders van een (sport)vzw.

Duur

Deze bijscholing duurt ongeveer 3u (inclusief pauze).

Overzicht

Klik hier om alle opleidingen over het nieuwe vzw-recht terug te vinden.

 

Gepost door: 
Jan Inghels