Clubs in coronatijden!

De dagelijkse realiteit voor onze sportclubs is hard. Zeker in deze tijden waar de richtlijnen omtrent Corona continu wijzigen en we voortdurend aanpassingen aan de clubwerking moeten doorvoeren. We hadden het allemaal graag anders gezien en kijken reikhalzend uit naar het ogenblik dat we weer samen onbezorgd kunnen sporten.

Maar tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben, en is het een creatieve uitdaging om leden betrokken te houden. Het digitale tijdperk klopt overuren, de take-away kent een ongeziene hoogte en zelfs de drive-ins krijgen een volledig nieuwe invulling.

We zetten voor jullie graag een paar originele ideeën op een rijtje.

Laat je inspireren! Want samen sporten kan ook anders.

Mountainbikeclub De Raketmannen doen normaal jaarlijks een toertocht. Om dit niet zomaar te laten passeren kan iedereen dit jaar de wegbeschrijving downloaden als GPX-bestand en de tocht in de eigen bubbel afleggen.

Nu Halloween dichterbij komt besloot Gezinssport Vlaanderen dat het berentellen wel een griezeligere invulling mag krijgen. Samen op zoek naar de heksen, griezels, spinnen en skeletten met je eigen bubbel is de ideale halloweenactiviteit.

Ook je leden gemotiveerd houden en aan je trainers laten weten dat je aan hen denkt is in deze tijden heel belangrijk. Het bestuur van turnkring Oostakker vzw ging zijn trainers een pakje brengen met de fiets. Dit om hen te bedanken voor hun inzet!

Maar ook in deze tijden moet er geld in het laatje komen als je het voortbestaan van je sportclub wilt garanderen. Rugbyclub DRC van Dendermonde wist hier wel een oplossing voor te vinden. Zij verkochten maar liefst 1598 lotjes voor hun actie ‘schijt je rijk’. Een originele en veilige manier om een geldactie te organiseren.

Heb jij met jouw club ook toffe initiatieven in het leven geroepen in coronatijden. Laat het ons dan weten via info@dynamoproject.be zodat we elkaar kunnen inspireren!

Hou het veilig!

Gepost door: 
Ellen Mallezie