GymFed en VFV organiseren "Werken met vrijwilligers anno 2014"

Twee sportfederaties organiseren in 2014 een begeleidingstraject "Werken met vrijwilligers anno 2014" voor hun sportclubs in samenwerking met het Dynamo Project.: GymnastiekFederatie Vlaanderen en Voetbalfederatie Vlaanderen.

Elk traject bestaat uit 5 gezamenlijke workshops met individuele begeleiding tussendoor, waaraan steeds 12 geselecteerde sportclubs kunnen deelnemen. De deelnemende clubs worden met veel enthousiasme aangestuurd en begeleid door Koen Vermeulen. Tijdens de workshops leren de deelnemers hoe ze de sportclub door de bril van de vrijwilliger kunnen bekijken en worden ze getraind in algemene principes om met hedendaagse vrijwilligers te werken. Het traject is een kans om sportclubs te inspireren en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen! Het 6-stappenplan zet de theorie steeds onmiddellijk om in de praktijk.

Is je sportclub aangesloten bij GymnastiekFederatie Vlaanderen of Voetbalfederatie Vlaanderen? Neem dan contact op met je federatie om je club kandidaat te stellen.

Kan je niet deelnemen aan een begeleidingstraject, maar wil je zelf wel aan de slag met het 6-stappenplan? Lees dan zeker de brochure "Een vrijwilligersvriendelijke sportclub".

Gepost door: 
Pieter Hoof