Happy birthday!

In de maand juni blaast de vierde kerntaak van het Dynamo Project -de maatbegeleiding- zes kaarsjes uit. In juni 2009 gingen we van start met de vzw-maatbegeleiding. Sportclubs die wilden overschakelen naar het vzw-statuut of sportclubs die al vzw waren maar vragen hadden rond de jaarlijkse verplichtingen van een vzw, konden vanaf dan bij het Dynamo Project terecht voor een persoonlijke begeleiding.

Statuten werden nagelezen of opgemaakt, verplichtingen werden toegelicht, met als doelstelling de sportclubs concreet, laagdrempelig en eenvoudig verder te helpen. Een maatbegeleiding is een één-op-één begeleiding op een locatie naar keuze. De voordelen zijn overduidelijk: een concrete hulp, specifiek toegepast op jouw sportclub zonder dat je er kilometers voor moet afleggen. 

Dat de vzw-maatbegeleiding succesvol uit zijn startblokken schoot, werd bewezen door de vele aanvragen die we al vanaf de eerste maand mochten ontvangen. Zes jaar later is de vzw-maatbegeleiding nog steeds een veelgevraagd aspect van de Dynamo Project dienstverlening. 

Een aantal andere hete hangijzers rond sportclubs en administratie zorgden ervoor dat we de onderwerpen van maatbegeleiding gingen uitbreiden. Zo zorgden de vele vragen over (en controles op) btw ervoor dat we ook een btw-maatbegeleiding gingen aanbieden. Wat later ontstond ook een algemene fiscaliteit-maatbegeleiding. Ten slotte werd ook het traject "Werken met vrijwilligers" toegevoegd onder de kerntaak maatbegeleiding.

Hulp nodig in je sportclub? Nood aan maatbegeleiding? Neem dan zeker op deze pagina een kijkje voor alle praktische informatie. Honderden (tevreden) sportclubs gingen je voor!

Gepost door: 
Lien Berton