Nieuwe brochure: Een vrijwilligersvriendelijke sportclub binnenkort beschikbaar

coverfoto van de brochure een vrijwilligersvriendelijke sportclub

De nieuwste brochure van het Dynamo Project "Een vrijwilligersvriendelijke sportclub" is binnenkort beschikbaar. Je kan de brochure nu al bestellen en mag ze dan eind november in de bus verwachten.

"Een vrijwilligersvriendelijke sportclub" is in de eerste plaats een schriftelijke neerslag van het piloottraject "Werken met vrijwilligers" dat het Dynamo Project tussen februari en juni organiseerde. Twaalf sportclubs kregen de kans om als pilootclubs hun vrijwilligersbeleid (verder) uit te bouwen. De brochure volgt het stappenplan dat tijdens het traject gehanteerd werd en bevat ook alle tools (die de voorbije maanden in de nieuwsbrieven toegelicht werden) waarmee de pilootclubs hun vrijwilligersbeleid succesvol uitwerkten.

​Sportclubs en vrijwilligers, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dagelijks zijn in Vlaanderen vele personen op vrijwillige basis aan de slag in onze Vlaamse sportclubs. Terreinen onderhouden, evenementen organiseren, clubadministratie bijhouden, boterhammen smeren… Vrijwilligers doen de meest uiteenlopende taken in een sportclub. Zonder die vrijwilligers, en zeker de vrijwillige bestuursleden, zou er in Vlaanderen heel wat minder en minder kwaliteitsvol gesport kunnen worden. De laatste jaren blijkt het steeds moeilijker voor onze sportclubs om voldoende helpende handen te vinden. Meestal lukt het nog wel om voldoende vrijwilligers te vinden voor een éénmalig evenement. Iemand vinden die zich op meer regelmatige basis wil inzetten, is al moeilijker… en een nieuw bestuurslid vinden lijkt soms onmogelijk. Vandaar het belang van deze nieuwe brochure, die de sportclubbestuurders in elk geval enkele interessante inzichten zal opleveren!

Gepost door: 
Lien Berton