Ook in het najaar van 2019 organiseert het Dynamo Project bijscholingen!

De temperaturen klimmen langzaamaan weer naar omhoog, de zon laat zich al wat vaker zien en hier en daar steken de eerste krokussen en paasbloemen hun kopjes uit de grond. Hét moment om aan alle voordelen van de lente te beginnen denken. Maar denk misschien ook al even verder… Wil je ook in het najaar één of meerdere bijscholingen volgen?

In de volgende nieuwsbrief zullen we exacte data van de aanvraagperiode voor de Dynamo Project-bijscholingen in het najaar van 2019 communiceren. Dit neemt niet weg dat je komende maand hierover al eens kan nadenken! Misschien is het nuttig om alvast enkele zaken in het achterhoofd te houden...

Als sportclubbestuurder kan je niet rechtstreeks een bijscholing aanvragen of organiseren. Maar mogelijk heb je binnen de eigen club wel heel wat vragen over een bepaald onderwerp en wil je graag deelnemen aan een bijscholing over dat onderwerp? Of vond je de keuze van de te volgen bijscholingen via je eigen sportfederatie of je lokale sportdienst in het verleden niet altijd 100% correct afgesteld op de noden van je club? Bij deze krijg je alvast de mogelijkheid om binnen je club eens te bespreken welke onderwerpen je interessant lijken. Je kan dan je sportfederatie of je sportdienst warm maken om het onderwerp aan te vragen en in te plannen voor komend najaar!

Waarschijnlijk kan je als sportdienstmedewerker best binnen de sportdienst, in de lokale sportraad of in overleg met je schepen, of als federatiemedewerker binnen je team of in de Raad van Bestuur, ook eerst eens overleggen welk(e) onderwerp(en) je graag wil inplannen. Mogelijk kan je een voorselectie maken (op basis van input van clubs?) en deze selectie voorleggen. Dan kunnen zij samen met jou een iets eenvoudigere keuze maken! Mogelijk kan je al nadenken over een datum voor je bijscholing of infosessie? Het kan zelfs handig zijn, zowel voor sportdiensten als voor sportfederaties, om na te kijken of je eventueel kan samenwerken! Zo kunnen lokale sportdiensten in samenwerking met hun sportregio of buurtsportdienst één of meerdere bijscholingen aanvragen. Federaties kunnen eventueel bekijken of zij ook hun krachten kunnen bundelen om voor hun leden een onderwerp in te plannen. Wie wil samenwerken maar nog geen "partner" heeft, mag dit ook al aan ons laten weten (via info@dynamoproject.be); dan kunnen we dit ook communiceren bij de start van de aanvraagperiode.

De reden waarom we deze info alvast in deze nieuwsbrief laten verschijnen is eenvoudig. In de loop van de maand april loopt de aanvraagperiode voor bijscholingen (avondvullend) en infosessies (bijvoorbeeld op een A.V.). We hopen om zo veel mogelijk aanvragen binnen de aanvraagperiode te ontvangen. Daarom alvast deze reminder! Je kan nu alvast enkele van bovenstaande zaken in gang steken: intern overleggen, je federatie of je sportdienst warm maken, je clubs aanspreken, onderwerpen (voor)selecteren, andere sportdiensten of -federaties aanspreken, Dynamo Project informeren,...

Hopelijk kunnen we dan zo snel mogelijk een zo volledig mogelijke bijscholingenkalender samenstellen!

Gepost door: 
Jan Inghels