Pak je communicatie aan!

Goede communicatie is belangrijk voor je sportclub. Zowel intern, tussen bestuursleden onderling of naar de eigen leden, als extern, naar bijvoorbeeld de pers, sponsors, of mogelijk toekomstige leden. Het Dynamo Project heeft een aantal tools ter beschikking en organiseert komende maand enkele bijscholingen die je club op weg kan helpen.

Als sportclub aangesloten bij een erkende sportfederatie, kan je eerst en vooral de brochure "Cmmncrn in je sportclub" (net als alle andere brochures) gratis online lezen nadat je ingelogd bent. Daarvoor moet je je éénmalig registreren op de website.

Goed communiceren is trouwens niet zo eenvoudig als je denkt. Net zoals de algemene werking van je sportclub, moeten ook de communicatieacties gestructureerd worden. Krijg je graag enkele instrumenten en praktische tips aangereikt om de communicatie in je club te stroomlijnen? Dan kan je misschien de bijscholing in Mechelen volgen. De bijscholing begeleidt je club bij het opstellen van een communicatieplan om van alle initiatieven in de club een succes te maken:

In het communicatieplan van je sportclub, is het gebruik van een website onontbeerlijk. Via het Website Pakket biedt het Dynamo Project clubs de mogelijkheid om in één pakket een domeinnaam, webruimte, bronbestanden en een heel jaar support aan te kopen. Dankzij een praktische handleiding, die je kan downloaden via de website, lukt het zeker om de site vorm te geven en up-to-date te houden. Volg je graag een bijscholing? Dan kan dat dit najaar nog op volgende locaties:

​Daarnaast staan er, in samenwerking met enkele federaties, dit najaar ook nog bijscholingen over sociale media en over omgaan met pers en media op de agenda:

Een actueel overzicht van alle geplande opleidingen vind je steeds terug op www.dynamoproject.be/bijscholingen. Je kan op die webpagina ook filteren op provincie en onderwerp van de bijscholingen.

Gepost door: 
Jan Inghels