Persbericht Weyts: Alle sportcompetities kunnen hervatten in heel Vlaanderen

13/08/2020 : Nu ook in de provincie Antwerpen sportactiviteiten kunnen doorgaan volgens de protocollen opgesteld door de Vlaamse sportpartners, kan er opnieuw in heel Vlaanderen gesport worden op hetzelfde niveau. Alle competities kunnen desgewenst hervatten. Vlaams minister van Sport Ben Weyts reageert positief, maar waarschuwt ook: “De Vlaamse sportsector blijft wel bij haar advies om zonder publiek te sporten. Net om zo de sportactiviteiten zelf te vrijwaren. We doen er alles aan zodat de Vlamingen kunnen blijven sporten, in veilige omstandigheden.”

Zowat in heel Europa zijn of worden de sportcompetities gestart. Zelfs in donkerrode gebieden zoals het Catalaanse Barcelona of het Engelse Leicester wordt er opnieuw op alle niveaus gesport. Vlaanderen blijft niet achter.

Groen licht voor sport in Antwerpen

Nu ook in de provincie Antwerpen opnieuw sportactiviteiten kunnen doorgaan volgens de protocollen die opgesteld zijn door de Vlaamse sportpartners, kan er opnieuw over heel Vlaanderen op hetzelfde niveau gesport worden. De lokale besturen en de sportfederaties zelf zijn natuurlijk nog altijd gemachtigd om indien nodig strengere maatregelen uit te vaardigen.

Bij voorkeur zonder publiek

De Veiligheidsraad heeft toestemming gegeven om tot maximaal 100 (indoor) of 200 (outdoor) toeschouwers toe te laten, maar de Vlaamse sportpartners adviseren om – als dit haalbaar is -  de wedstrijden te laten doorgaan zonder publiek. Net om de sportactiviteiten zelf te vrijwaren.

De sportsector waakt over de veiligheid van sporters en eventuele toeschouwers met gedetailleerde protocollen, repetitief testen en kordaat optreden waar nodig. Alle protocollen kunnen geconsulteerd worden op www.sport.vlaanderen.

Gepost door:
Robin Ramakers