Teken jij ook het charter van Geestig Gezond Sporten?

Samen zorgen we ervoor dat de sportclub een warme plek voor iedereen kan zijn ongeacht achtergrond of psychische bagage.

Tal van sportclubs ondertekenden de afgelopen maanden reeds het charter "Ook wij sporten geestig gezond"! Het charter is gericht op het psychisch welzijn van sporters en wil sport leuk houden voor iedereen. De eigen kracht en talenten van de sporter staan centraal in het charter.

Geestig gezond sporten pleit voor een warm onthaal in de sportclub, ook voor wie minder talent heeft of minder sterk in zijn schoenen staat. Iedereen moet in de sportclub een veilige plek vinden waar je op je eigen tempo kan ontwikkelen. Aan de hand van een magazine worden concrete handvatten aangereikt voor clubbestuurders en trainers om een warme toegankelijke club te zijn. De voorbeelden zijn praktijkgericht, ze zijn herkenbaar en makkelijk toepasbaar. Sportclubs die het charter ondertekenen, ontvangen promotiemateriaal én het magazine "Ook wij sporten geestig gezond".

Binnenkort zal de campagne "Geestig gezond sporten" gelanceerd worden in de pers. Hiervoor werden reeds enkele filmpjes gemaakt bij clubs die jullie nu in avant-première te zien krijgen:

Gymnastiek- Sterk en Lenig Drongen
Voetbal- Minor NDako

Esperanza Geel
Basketbal- Willibies
G-Sport- A Voetbal Waasland

Onderschrijf het charter op www.geestiggezondsporten.be, als individu of als sportclub en verspreid de boodschap!

Gepost door:
Pieter Hoof