TIP: Ervaart je sportclub (SPAM) problemen bij het versturen van mailings/nieuwsbrieven? Controleer of je op een zwarte lijst staat!

SPAM is een fenomeen waarmee iedere sportclub op één of andere manier wel eens in aanraking komt. E-mails versturen naar een groot adressenbestand wordt door veel mensen als hinderlijk ervaren en het kan er bovendien ook voor zorgen dat je op een zwarte lijst terecht komt.

Wanneer je informatie wenst te communiceren aan een grote groep, heb je tegenwoordig veel opties. Je sportclub heeft mogelijk een website, is waarschijnlijk actief op sociale media, werkt met een nieuwsbriefsysteem zoals bijvoorbeeld Mailchimp, enz. Het manueel versturen van e-mails, gelijktijdig naar honderden mensen, is ondertussen achterhaald. Veel mensen zijn tegenwoordig bovendien geen vragende partij meer om zo'n e-mails te ontvangen en zelf moet je als zender manueel opvolgen welke e-mailadressen nog in gebruik zijn.

In een uitzonderlijk geval kunnen dergelijke grote mailings er zelfs voor zorgen dat je e-mailadres op een zwarte lijst komt te staan waardoor je mail niet bij je ontvanger terecht komt of rechtstreeks in de SPAM folder belandt. Je kan controleren of dit het geval is via Mxtoolbox.com. Deze website gaat na of je mailserver op de blacklist staat. Daarvoor moet je een server ip of het domein opgeven.

Wil je voor je sportclub grote mailings versturen, dan maak je beter gebruik van bijvoorbeeld Mailchimp. De functionaliteiten van de gratis versie zijn in principe voldoende en je kan tot 2.000 abonnees bereiken.

Gepost door:
Yves Van Ginneken