TIP: Maand van de sportclub & Week van de mobiliteit

In september staat er ongetwijfeld heel wat te gebeuren in je sportclub. En misschien kan je sportclub deze maand ook nog extra zichtbaarheid krijgen tijdens de "Maand van de sportclub" en de "Week van de Mobiliteit"!

Maand van de Sportclub

Van 1 tot 30 september 2019 vindt de 11de editie plaats van de "Maand van de Sportclub". Met deze actie wil Sport Vlaanderen de clubs en hun werking in de kijker plaatsen. We roepen sportclubs op om heel de maand hun deuren te openen voor het publiek. Laat door middel van gratis initiaties, demonstraties... zien hoe goed je sportclub wel bezig is en vooral hoe leuk het er wel is. Je vindt meer informatie op de website van Sport Vlaanderen.

 

Ga sportief op weg tijdens de Week van de Mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september 2019) Vlaanderen #goedopweg om mee(r) te autominderen.
Ook in de sportclub zijn we graag actief, maar vreemd genoeg is de verplaatsing van en naar de sportclub vaak een ander verhaal. De Week van de Mobiliteit is het ideale moment om duurzame én actievere verplaatsingen aan te moedigen bij alle clubleden, ouders en sympathisanten. 

Organiseer met jouw club een Sportief-op-weg-actie en doe mee. Registreer je actie, zo krijg je ondersteuning en promomateriaal om je initiatief aan te kondigen en er een klinkend succes van te maken.

Registreer je actie

Neem zeker ook een kijkje op de website van de Week van de Mobiliteit voor inspiratie. 
Nog meer ideeën nodig? Wat denk je van een rode loper die je uitrolt voor iedereen die duurzaam naar de training komt? Of een gratis sportdrank of ijsje voor iedereen die met de fiets komt. Of organiseer een Car Free Day en beloon alle sporters die de auto voor een keertje thuis laten. 

Voor je het weet, zet ook jouw club iedereen #goedopweg!

Gepost door: 
Pieter Hoof