Zet je schrap voor de Week van de Official

Op 5 oktober geven we opnieuw het startschot voor de Week van de Official. Zet met je sportclub en samen met je sportfederatie je scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes! Doe mee en deel jullie acties met de hashtags #bedanktscheids en #bedanktjury.

Een week vol verhalen

Nog te vaak komen officials op een negatieve manier in de aandacht. Daar willen we met de Week van de Official verandering in brengen. Want zonder officials, geen wedstrijden. Dit jaar ligt de focus van de campagne op het verhaal achter de officials, want ook zij beleven meer! Waarom zijn ze official geworden? Wat is hun motivatie om elke keer opnieuw het veld op te komen of aan de jurytafel te gaan zitten? Wat zijn de minder voor de hand liggende aspecten van deze hobby?

Om de campagne kracht bij te zetten, schuiven we de verhalen van zes officials naar voren. Johan Meersman (Rugby Vlaanderen), Henri Cuypers (Voetbal Vlaanderen), Lander Vaneecke (Basketbal Vlaanderen), Christel Masset (Sneeuwsport Vlaanderen), Virginie Hermans (Vlaamse Hockey Liga) en Mia Willems (Cycling Vlaanderen) zijn onze boegbeelden. Je kan hen beter leren kennen via de filmpjes en interviews op de website www.weekvandeofficial.be.
 

ChrisLanderHenri
JohanMiaVirginie

 

Wat kan je als sportclub zelf doen?

 

Bedank de officials die in jouw club actief zijn. Dat kan je doen door hen bijvoorbeeld een cadeau te geven, zorg voor een leuke ontvangst voor de wedstrijd of trakteer hen na de wedstrijd met eten of drinken. Meer tips en voorbeelden lees je in de inspiratiegids op de website.

Maak leuke foto’s en filmpjes met de officials en deel deze met de hashtags #officialsbelevenmeer #bedanktscheids #bedanktjury.
Heb je in jouw club een official met een bijzonder verhaal, stuur het ons dan zeker door (via info@vlaamsesportfederatie.be) en wie weet krijg je wel een plaatsje op de facebookpagina!

Zonder officials, geen wedstrijden. Zet hen een week lang in de bloemetjes!
 

Gepost door: 
Kaat Vogelaers