Mag je verenigingswerk en vrijwilligerswerk combineren?

23/02/2021 - 16:45

Een combinatie van de statuten vrijwilligerswerk en verenigingswerk is mogelijk indien ze niet overlappen in de tijd. Een vlotte overgang is dus voorzien maar combineren is dus niet oneindig aangezien je slechts 3 contracten verenigingswerk in 1 jaar mag afsluiten met dezelfde persoon.

Je mag niet in dezelfde periode beide statuten combineren als je een forfaitaire vergoeding ontvangt als vrijwilliger. Actief zijn bij club A als verenigingswerker en bij club B als vrijwilliger (ongeacht soort vergoeding) is wel mogelijk.

De combinatie van verenigingswerk en vrijwilligerswerk waarbij geen forfaitaire vergoeding maar wel een terugbetaling van reële onkosten en/ of verplaatsingsvergoeding gebeurt, is toegestaan als het om verschillende functies gaat.

Bijvoorbeeld

Je helpt de club met administratie als vrijwilliger en je bent ook trainer bij diezelfde club. Voor taak A mag je dan nog onkosten terug betaald krijgen en voor jouw prestaties als trainer kan je vergoed worden onder het statuut verenigingswerk.

Tewerkstelling