Clubgrade: klaar voor lancering!

Om een sportclub te besturen heb je een flinke dosis passie voor de sport nodig. Maar toch komt er wat meer bij kijken. Het bestuur staat voor veel uitdagingen. Clubgrade wil sportclubs hierbij helpen.

Afbeelding
Clubgrade

 

 

 

Maak kennis met Clubgrade.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig al heel wat tools en opleidingen rond managementthema’s via het Dynamo Project. Allemaal zeer goed. Maar als clubbestuur werk je vooral ook samen met mensen. Logisch dat veel bestuurders problemen ondervinden rond de intermenselijke thema's. Elke clubsituatie is uniek en vraagt een andere aanpak. Herken je ook deze zaken in jouw club?

  • Hoe vinden we voldoende vrijwilligers?
  • Hoe communiceren we goed naar onze doelgroepen?
  • Hoe kunnen we onze werking professionaliseren?
  • Hoe betrekken we meer onze ouders?
  • ...

Hierop biedt Clubgrade een antwoord.

Zit je met een concrete vraag of probleem binnen jouw club? Het team van Clubgrade gaat op onderzoek en kijkt waar de uitdagingen liggen. Ze komen steeds tot concrete oplossingen, op maat van de sportclub.

Klaar voor lancering

Het project Clubgrade heeft een experimentele fase van 4 jaar achter de kiezen. De voorbije jaren ontwikkelde de Vlaamse Sportfederatie, met al haar partners, een Clubgrade-methodiek om sportclubs te versterken.
Wetenschap en sport werden gematcht, 52 pilootclubs werkten mee en een team van getrainde experten staat klaar na vier jaar. Tijd om deze methodiek te lanceren.

 

Houston, do we have a problem?

Alle sportclubs, die nood hebben aan individuele begeleiding, kunnen vanaf vandaag inschrijven voor een Clubgrade-traject. Meer info en prijzen: www.clubgrade.be

Bij vragen, neem gerust contact op met Ellen Mallezie (coördinator Clubgrade) via clubgrade@vlaamsesportfederatie.be.

Afbeelding
Lancering Clubgrade

"Met Clubgrade helpen wij sportclubs op bestuurlijk niveau. Én bieden we een basis om verder mee aan de slag te gaan. Geen lapmiddel, maar versterken vanuit het hart van de club. Dat is uniek in Vlaanderen" (Ellen Mallezie - coördinator Clubgrade)

Afbeelding
Ellen Mallezie
Gepost door:
Sara Pannecoucke