Gebruik jij “Blind Carbon Copy” of BCC?

Ontvang jij soms antwoorden waarbij de boodschap enkel bedoeld is voor de oorspronkelijke afzender? Merk je dat alle bestemmelingen plots op de hoogte zijn van jouw privé e-mailadres? Via deze tip zorg je zelf voor een veilige verzending zonder ongemakken!

 

Afbeelding
brievenbussen

 

Better safe than sorry! Ook volgens de privacywetgeving is het niet toegestaan gegevens te delen, zonder een grondige reden. Het aantal e-mails dat je verstuurt is bijna niet bij te houden. Maar dikwijls gebeurt het niet optimaal. Deze tip helpt je alvast om dit voortaan goed aan te pakken.

Is je doelgroep een mix (bv. meerdere sportclubs, deelnemers aan een event, …)? Geef dan zeker de gegevens van de bestemmelingen niet zomaar vrij. Plaats alle bestemmelingen in BCC (Blind Carbon Copy). Zo ontvangen alle bestemmelingen het bericht zonder de adressen te zien van wie dit nog ontvangen heeft. Het is geen probleem als in het Aan of CC vak niemand is vermeld.

In sommige e-mailtoepassingen is deze optie niet altijd zichtbaar. Gebruik je Outlook, kan je volgende handleiding gebruiken. In andere toepassingen zet je deze optie op een gelijkaardige manier aan.

Wil je toch dat iedereen kan inschatten wie de bestemmelingen zijn, voeg dan in je mailtje een korte beschrijving toe.

Afbeelding
privacy - bcc screenshot 3
Gepost door:
Piet Vanneste