Fiscale aftrekbaarheid voor sportkampen verhoogd

Organiseert jouw club sportkampen? Dan kun je de ouders van deelnemende kinderen helpen besparen door een fiscaal attest uit te reiken. De federale overheid verlicht nu verder de kosten voor kinderopvang, in het voordeel van de ouders.  

Afbeelding
Sportkampen

 

Wat is er veranderd?

Het maximumbedrag per dag en per kind wordt verhoogd van €11,20 naar €13 en is nu van toepassing voor kinderen t.e.m. 14 jaar. Vanaf het inkomstenjaar 2021 wordt het bedrag nog verder opgetrokken tot €13,70 per dag en dit zal elk jaar geïndexeerd worden.

Let op!

Deze maatregel werkt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020. Als je de attesten van 2020 al hebt uitgereikt, ben je niet verplicht om een nieuwe versie te voorzien aan de ouders. De overheid zal niet automatisch het nieuwe bedrag toekennen en dus zullen de ouders minder terugvorderen. 

Ook de twaalf- en dertienjarigen hebben nu recht op een fiscaal attest als ze deel namen aan een sportkamp in 2020. Je kan hen dus spontaan een attest voorzien of als ze het zelf opvragen, ben je verplicht een exemplaar uit te reiken.

Lees concreet na op onze website wat dit betekent voor jouw sportkamp. 

Gepost door:
Tars Vanstraeseele